Döda legender

Marilyn Monroe: född 1 juni 1926 i Los Angeles, Kalifornien, död 5 augusti 1962 i Brentwood, Los Angeles, Kalifornien, var en amerikansk skådespelerska, sångerska och fotomodell.

Monroes inledde sin karriär som fotomodell men skrev på ett filmkontrakt 1946. Under den tidiga filmkarriären var rollerna ofta små men allt eftersom rollerna blev större och större blev hon känd som en sexsymbol. Hon medverkade bland annat i filmer som Herrar föredrar blondiner (1953), Bus stop (1956), I hetaste laget (1959) (vilken hon vann en Golden Globe Award för) och De missanpassade (1961).1999 blev hon rankad som den sjätte största kvinnliga filmstjärnan genom tiderna av American. Tidigt på morgonen den 5 augusti 1962 avled Marilyn Monroe i sömnen efter en överdos av barbiturater. Hon avled i sitt hem på 12 305 Fifth Helena Drive i Los Angeles-stadsdelen Brentwood. Ingen vet riktigt säkert hur och varför dödsfallet skedde. Det finns teorier om att hon blivit mördad och att mordet var knutet till familjen Kennedy, då John F. Kennedy precis hade avslutat en affär med Marilyn Monroe. Vissa sådana teorier menar att exempelvis CIA eller FBI skulle ha "ordnat" Marilyns död för att undvika ett äventyrande av presidentämbetet. Marilyns död har gett upphov till omfattande mytbildning och spekulation. Under sitt utåt sett glamorösa liv var hon dock ofta olycklig och led av dåligt självförtroende. Vid tiden för sin död befann hon sig i en av sina depressionsperioder. Obducenten Thomas Noguchi menar att dödsfallet med största sannolikhet var självmord. Hon ligger begravd på Westwood Memorial Park i Los Angeles.
Tiderna:
döden

Elvis Aaron Presley: ödd 8 januari 1935 i Tupelo i Mississippi, död 16 augusti 1977 i Memphis i Tennessee, var en amerikansk rocksångare, musiker och skådespelare. Han är en av 1900-talets mest framträdande underhållare, ofta kallad Kungen (engelska The King). Elvis Presley har sålt över 1 miljard skivor världen över.

Elvis Presley invaldes i Rock and Roll Hall of Fame under det första intagningsåret 1986.När världens största musiktidskrift Rolling Stone skulle ranka de 100 bästa sångarna genom tiderna, kom han på tredje plats.

Fram till sin död uppträdde Presley på otaliga platser runt om i Amerika. Han hade en turnéstart inbokad den 17 augusti 1977. Han avled dock dagen innan. Vid obduktionen fastslog man hjärtattack eller liknande, men det står klart att det var ett långvarigt och intensivt missbruk av främst receptbelagda tabletter som bröt ner Elvis Presley. Han hittades död på golvet i sitt badrum på Graceland av sin flickvän Ginger Alden. Även hans enda barn, dottern Lisa Marie Presley bodde på Graceland natten då Presley dog. Han och exhustrun Priscilla hade delad vårdnad av Lisa. Ett av Presleys två privata jetplan är döpt efter dottern Lisa-Marie.

Efter Elvis död har det uppstått rykten om att dödsfallet skulle vara iscensatt och personer har uppgivit att de sett honom runt om i världen.Tupac Amaru Shakur, född som Lesane Parish Crooks den 16 juni 1971 i East Harlem, Manhattan, New York, död 13 september 1996 i Las Vegas, Nevada, var en amerikansk rappare, även känd vid sina artistnamn 2Pac och Makaveli. Han var en av de absolut mest inflytelserika hiphopartisterna någonsin, med stor internationell framgång. Förutom sin status som den rapartist som sålt flest album någonsin var Tupac en framgångsrik filmskådespelare och en framträdande samhällsaktivist. De flesta av Tupacs låtar handlar om att växa upp bland våldet och umbärandet i gettot, om rasism, problem i samhället och om konflikter med andra rappare. Tupacs musik är känd för att förespråka politisk, ekonomisk, social och etnisk jämlikhet, liksom hans råa beskrivningar av våld, narkotika- och alkoholmissbruk och konflikter med lagen. Tupacs debutalbum 2Pacalypse Now fick kritisk erkännande och bakslag för sina kontroversiella låttexter.

Tupac blev mål för stämningar och fick även erfara många andra juridiska problem. Han blev bland annat skjuten fem gånger och rånad i lobbyn i en inspelningsstudio i New York. Efter händelsen växte Tupacs misstankar om att andra personer inom rapindustrin hade haft kännedom om händelsen och ändå inte varnat honom. Denna kontrovers hjälpte till att sätta igång rivaliteten mellan East Coast- och West Coast-hiphopen. Tupac dömdes senare för sexuella övergrepp. Efter att ha avtjänat elva månader av sitt straff släpptes han från fängelset efter ett överklagande som finansierades av Marion "Suge" Knight, VD:n för Death Row Records. I utbyte mot Suges bistånd gick Tupac med på att släppa tre album under skivbolaget.

Den 7 september 1996 sköts Tupac fem gånger vid en så kallad drive-by i Las Vegas. Han avled sex dagar senare i sviterna av skottskadorna, på grund av andningsinsufficiens och hjärtstillestånd. 

Kurt Donald Cobain:, född 20 februari 1967 i Aberdeen, Washington, död 5 april 1994 i Seattle, Washington, var en amerikansk gitarrist, låtskrivare och sångare i grungebandet Nirvana.

Nirvana slog igenom 1991 med albumet Nevermind, mycket tack vare låten "Smells Like Teen Spirit" som blev en av de mest sålda singlarna genom tiderna. Kurt Cobain gifte sig med Courtney Love 1991 som han fick dottern Frances Bean med  samma år. Efter albumet Nevermind började Cobain att känna sig jagad av fansen och kände att de förväntade sig för mycket av honom. Den 8 april 1994 påträffades Cobain död i familjens villa av en elektriker som var där för att installera ett larm. Dödsorsaken var ett gevärsskott i huvudet tillsammans med en alltför hög dos heroin. Polisen och läkarna bedömde det som självmord, trots detta har olika konspirationsteorier rörande mord cirkulerat bland annat för att det inte fanns tillräckligt med bevis som tyder på självmord. Obduktionen visade att Cobain hade dött tre dagar innan han hittades, alltså den 5 april 1994. Han blev 27 år gammal. I sitt avskedsbrev citerade han en rad från Neil Youngs låt "Hey Hey, My My (Out of the Blue)"
Lisa Lopes: föddes 27 maj 1971 i philadelphia dog 25 april 2002 hon va med i ett känt tjejband TLC som hon var med och bildade 1991 Lisa gav även ut en singel skiva. Dödsorsaken var en bil olycka under tiden hon spelade in en scen i hennes egna dokumentär film Last day of left-eye omkom hon i en bilolycka.


LEFTEYEGRAVE.jpg lisa lopes grave image by CLD_album

Anna Nicole Smith:  född Vickie Lynn Hogan 28 november 1967 i Houston, Harris County, Texas, USA, död 8 februari 2007 i Hollywood, Broward County, Florida, USA, var en amerikansk fotomodell, skådespelerska och sångerska.

Smith slog igenom som modell under tidigt 1990-tal och blev därefter känd genom sitt korta äktenskap med en 89-årig oljemiljardär samt efterföljande arvstvist. Senare hade hon en välkänd egen dokusåpa. en 7 september 2006 födde Smith dottern Dannielynn Hope i Bahamas. Endast tre dagar senare, den 10 september, avled Smiths 20-årige son Daniel Smith under ett besök hos modern på sjukhuset. Dödsorsaken angavs som drog-relaterad. Arton dagar därefter, den 28 september, gifte sig Smith vid en privat, informell ceremoni med Howard K. Stern, som då påstods vara fadern till Dannielynn. Stern var också Smiths advokat och figurerade även i dokusåpan The Anna Nicole Show. Vigselceremonin skedde ombord på en båt i Bahamas med en baptistpastor som vigselförrättare. I efterhand visade det sig dock att deras vigsel inte är juridiskt bindande i USA. I februari 2007 befann sig Smith i Florida tillsammans med maken, Howard K. Stern, enligt källor för att köpa en båt. Vid 14-tiden lokal tid den 8 februari tillkallades räddningsmanskap till Seminole Hard Rock Hotel and Casino i Hollywood, Florida, det hotell där Smith bodde. Smith avled i ambulansen på väg till sjukhuset. Den 26 mars samma år meddelade de lokala myndigheterna i Broward County resultatet av den obduktion som utförts på Smiths kropp. Den visar att dödsorsaken var en överdos av receptbelagda läkemedel.

Heath Andrew Ledger: född
4 april 1979 i Perth i Western Australia, Australien, död 22 januari 2008 på Manhattan i New York City, USA, var en australisk skådespelare som blev flerfaldigt prisbelönad för rollen som den homosexuelle cowboyen Ennis Del Mar i filmen Brokeback Mountain. Han blev under inspelningen av Brokeback Mountain väldigt god vän med Jake Gyllenhaal som också är hans dotters gudfar. Var även en bra vän med skådespelaren Russell Crowe.

Ledger spelade också den kända skurken Jokern i filmen The Dark Knight, uppföljaren till Batman Begins. För denna roll belönades han 2009 med en Oscar. Hans sista film blev fantasyfilmen The Imaginarium of Doctor Parnassus, regisserad av Terry Gilliam, som kommer att ha premiär 2009. I den filmen delar Johnny Depp, Jude Law och Colin Farrell hans roll eftersom han dog innan han hann avsluta rollen.

Den 22 januari 2008 hittades Ledger död i sin lägenhet. Han dog av en ödesdiger blandning av sömntabletter, ångestdämpande medicin och smärtstillande, men läkarna fastslår att döden var oavsiktlig. efterlämnade en dotter, Mathilda Rose, som han fick tillsammans med skådespelaren Michelle Williams 2005. Williams och Ledger träffades under inspelningen av Brokeback Mountain.


Michael Joseph Jackson, född 29 augusti 1958 i Gary, Indiana, död 25 juni 2009 i Los Angeles, Kalifornien var en amerikansk sångare, dansare, låtskrivare, producent och skådespelare. Han har haft djup inverkan på musikindustrin, inte minst anses hans musikvideor ha varit nydanande. Han blev också känd för sitt kontroversiella privatliv.

Michael Jackson inledde karriären 1964 tillsammans med några av hans bröder i The Jackson 5 och påbörjade sin solokarriär 1971 medan han fortfarande var medlem av gruppen. Han producerade ett antal av världens bäst säljande musikalbum någonsin och fick epitetet "The King of Pop" (engelska för "Kungen av pop") av hans nära vän Elisabeth Taylor. Albumet Thriller (1982) är världens mest sålda album genom tiderna med mellan 65 och 105 miljoner sålda exemplar. Även de fyra albumen Off the Wall (1979), Bad (1987), Dangerous (1991) och HIStory (1995) hör till de bäst säljande albumen i världen.

Under 1980-talet anses Jackson ha revolutionerat synsättet på musikvideor som en konstform och en marknadsföringskanal. De vanligen mycket påkostade videorna blev en stapelvara på den då nya musikkanalen MTV. Bland de viktigaste kan nämnas Beat It, Billie Jean, Thriller, Black or White och Scream. I sin scenshow har han ofta använt danssteget Moonwalk som han därmed har gjort känt över världen. Michael Jacksons särpräglade musikaliska stil har under åren influerat många hip hop-, pop- och R&B-artister. Han menade att han själv tagit inspiration från bland annat James Brown och Jackie Wilson.

Michael Jackson blev inskriven två gånger i Rock 'n' Roll Hall of Fame, en gång med The Jackson 5 och en gång som soloartist, han blev också inskriven i Songwriters Hall of Fame. Jackson avled oväntat och hastigt den 25 juni 2009 i sin hyrda fastighet i Los Angeles vid 50 års ålder.Kommentarer
Postat av: emma

hur äer det idag? =)

2009-07-07 @ 12:00:51
URL: http://lifeupsidedown.blogg.se/
Postat av: Linda - She with the colors

*SV;* Det rullar på som vanligt! :DHur är det med dig? :)RIP ALLA! <3

2009-07-07 @ 12:08:16
URL: http://lindadoos.blogg.se/
Postat av: Katja

Sååå många fina människor som gått bort =(

Japp vi ska med mysa ikv. äta gott och bara ta det lungt var det tänkt :D

2009-07-07 @ 12:26:00
URL: http://smultronduvan.blogg.se/
Postat av: maria

sv; tack så mycket och detsamma!

Jodå, bara lite sjuk men :)

självdå?

2009-07-07 @ 12:26:09
URL: http://mearia.blogg.se/
Postat av: H - DeadKidWalking.blogg.se

sv: Godmorgon hörru! :]

allt bra idagrå?

2009-07-07 @ 12:28:24
URL: http://deadkidwalking.blogg.se/
Postat av: ida henriksson

hihi tack :) detsamma!

jorå, det är bara bra :) själv? <3

kram

2009-07-07 @ 12:33:49
URL: http://idahenriiksson.blogg.se/
Postat av: Barre

Wow du har verkligen samlat på dig om kändisar självmords genom tiderna. =O Tackar för du tyckte om min design. Di nvar riktigt snygg den med. Hur är det med dig då? =)

2009-07-07 @ 12:36:34
URL: http://forkmaster.blogg.se/
Postat av: Madde

Skiiit jag visste inte att Heath Andrew Ledger hade dött! :O

2009-07-07 @ 12:57:29
URL: http://littlemaddis.blogg.se/
Postat av: Sarah

tack så mycket och dsm! :)

ja allt är bra, själv?

2009-07-07 @ 13:07:18
URL: http://saraahpersson.blogg.se/
Postat av: Malin

sv: okej härligt! jag ska på rixfm festivalen i båstad. dd? :D

2009-07-07 @ 13:48:52
URL: http://maliningvarsson.blogg.se/
Postat av: LINDA

Jadå allt är bara bra, hur är det själv?WOW vilket långt och bra inlägg! Jag älskar Marilyn Monroe! Jag har en unik bok om henne med foton som inte publicerats tidigare, köpte den i Skottland.

2009-07-07 @ 13:50:21
URL: http://lindafunde.blogg.se/
Postat av: Erica

Hej! Jag är ledsen för att "göra reklam" så här. Men jag har fuckat till det! Jag har två biljetter mellan gbg - sthlm nu på fredag. Dessa vill jag ha sålda. Vill du ha dem eller vet du någon som vill ha dem? Jag hoppas kanske just du kan hjälpa mig! läs mer här http://icasasikter.blogg.se/2009/july/fuckat-till-det.html Tack så mycket!!

2009-07-07 @ 13:51:45
URL: http://icasasikter.blogg.se/
Postat av: RONJA

sv: jo ,det är bra! :) allt väl? :D

2009-07-07 @ 14:48:18
URL: http://septembre.blogg.se/
Postat av: josefine

ja det var sjuukt roligt :)

jaha, ojdå. va för saker?

2009-07-07 @ 14:53:25
URL: http://josefinegren.blogg.se/
Postat av: emma

ja verkligen..

2009-07-07 @ 15:09:46
URL: http://lifeupsidedown.blogg.se/
Postat av: Tippie

Jadu, ingen aning än så länge. Tar dagen som den kommer:) Själv?

2009-07-07 @ 15:25:29
URL: http://tippie.blogg.se/
Postat av: Leonard

Tack det samma! Bra inlägg! :)Jo det är bra med mig, sjd?Förresten Aaliyah står inte med ju! :P

2009-07-07 @ 15:26:23
URL: http://trierer.blogg.se/
Postat av: kamilla

R.I.P alla =(

2009-07-07 @ 18:42:01
URL: http://kaamilas.blogg.se/
Postat av: Alma

Så sorgligt med Heath R.I.P <3 :'(

2009-07-13 @ 11:33:45
URL: http://onlyalma.blogg.se/
Postat av: malinm.se - en smart brunett!

Ett väldigt bra inlägg :)

2009-07-13 @ 11:38:54
URL: http://malinm.se
Postat av: ida

sånt e livet antar jag :S

2009-07-13 @ 12:02:53
URL: http://grafio.blogg.se/
Postat av: Sandra

Intressant läsning. Dock borde John Lennon varit med på listan också :)

2009-07-13 @ 12:03:56
URL: http://unoconcet.blogg.se/
Postat av: ssg

jag blir fan ledsen :(

2009-07-13 @ 12:07:27
URL: http://storsomgud.blogg.se/
Postat av: jessica

bra att du gjorde det här inlägget, mycket man inte visste!

2009-07-13 @ 12:15:24
URL: http://jessicajohanssons.blogg.se/
Postat av: Malin

Rest in peace, alla underbara legender! Tänkte på Aaliyah också... hon dog väl i en flygolycka?

2009-07-13 @ 12:41:06
URL: http://bloggtjej.blogg.se/
Postat av: Emelie

fy va hemskt liksom :( heath Ledger ommer jag aldrig glömma! han var en av mina stora förebilder! :(

2009-07-13 @ 13:49:22
URL: http://emeliewahlin.blogg.se/
Postat av: Renée

intressant!

2009-07-13 @ 13:56:21
URL: http://reneesmedhult.blogg.se/
Postat av: maria

R.I.P heath :(, han var en så bra skådespelare

2009-07-13 @ 14:29:03
URL: http://marialouiseekman.blogg.se/
Postat av: Martin Power

Märkligt att alla glömmer det onda i livet för att någon avlider. Visst ska man komma ihåg någon för det bra dem har åstakommit i livet men man får aldrig glömma det negativa. Man lär sig av misstagen inte av framgången.

2009-07-13 @ 14:56:38
URL: http://msv.blogg.se/
Postat av: Emelie

Bra inlägg! :) Kolla gärna min blogg :)

2009-07-13 @ 15:03:21
URL: http://emeeliebergman.blogg.se/
Postat av: Erika

Bra inlägg! :)

2009-07-13 @ 15:09:51
URL: http://ikaaan.blogg.se/
Postat av: Begonia

sjukt verkligen! Fy, är det riktiga dödsbilder på monroe och tupac?

2009-07-13 @ 15:43:22
URL: http://begonias.blogg.se/
Postat av: Mamma Melissa -ung änglamamma och gravid

Ett otroligt bra inlägg! Döden och de döda behöver uppmärksammas mer!Synd bara att det oftast är kändisar av olika de slag som uppmärksammas... så många som dör varje dag (850 barn under ett års ålder bara i Sverige varje år .tex.).

2009-07-13 @ 16:44:44
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: Elizabeth

Heath <3333

Men du glömde River Phoenix.. :)

2009-07-13 @ 16:45:20
URL: http://liiitza.blogg.se/
Postat av: Louise - Ur mitt eget perspektiv

Skitbra inlägg!Puss

2009-07-13 @ 18:13:26
URL: http://lowice.blogg.se/
Postat av: emelie

bra artikel!

2009-07-13 @ 19:01:24
URL: http://emeets.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Ja vad ska man säga.. R.I.P

2009-07-13 @ 19:40:47
URL: http://rebeckhaam.blogg.se/
Postat av: Camilla

Det är så sorligt, spec MJ, heath och kurt <3

2009-07-13 @ 20:48:04
URL: http://oasislove.blogg.se/
Postat av: Lottis

Älskade Heath <3 R.I.P

Går en kniv genom mitt hjärta varje gång jag tänker på honom.

2009-07-13 @ 21:09:54
URL: http://beyonddestiny.blogg.se/
Postat av: sara

Tycker det var större chock för mig när Heath dog än Micheal ):

2009-07-13 @ 21:18:47
URL: http://bumpintheroad.blogg.se/
Postat av: Camilla

Intressant inlägg.. men du glömde River Phoneix.

2009-07-13 @ 21:19:20
URL: http://camtaylor.blogg.se/
Postat av: Kristin

Älskade Mike <3

2009-07-13 @ 21:25:26
URL: http://liddie.blogg.se/
Postat av: flipp

finns det några levande legender ? kan man räkna britney spears eller madonna till dem ? är de legender ? måste man vara död för att vara legend... ?

2009-07-13 @ 21:46:25
URL: http://kvadrutt.blogg.se/
Postat av: linda

det är tragiskt alltihop.. men tyvärr tycker jag ändå inte att smith och left-eye passar in under titeln legender.. egetligen inte heath heller, även fast jag älskar honom. marilyn, elvis, 2pac, MJ och Cobain spelar i en egen liga.

2009-07-13 @ 22:04:27
URL: http://everthyne.blogg.se/
Postat av: Elvira

Det finns så många fina och talangfulla människor som lämnar oss nu, känns det som. Riktigt synd.

2009-07-13 @ 22:37:24
URL: http://elefantbyxor.blogg.se/
Postat av: venus

herregud. att kalla anna nicole smith och lisa lopes för legender är väl att ta i.

2009-07-13 @ 23:17:19
URL: http://planetenvenus.blogg.se/
Postat av: Emma

MJ :'( </3

2009-07-13 @ 23:18:42
URL: http://bobw.blogg.se/
Postat av: Sofia [gaspedal.blogg.se]

bra inlägg!

2009-07-14 @ 00:34:15
URL: http://gaspedal.blogg.se/
Postat av: nelly ronnstam

Åh, det är verkligen skit när så stora stjärnor dör =(

2009-07-14 @ 00:48:07
URL: http://nellyronnstams.blogg.se/
Postat av: ellen

r.i.p alla.

Kurt är min gud.

2009-07-14 @ 02:42:00
URL: http://eellenlundstrom.blogg.se/
Postat av: Mari

Oj, otroligt bra inlägg! Det är verkligen hemskt när så många behöver dö så unga, och att nästan alla dog av överdosering av medicin...

2009-07-14 @ 11:43:19
URL: http://coventina.blogg.se/
Postat av: Yemmas

Jag fyller år idag :D

2009-07-14 @ 11:46:30
URL: http://yemmas.blogg.se/
Postat av: CaTTis

Bra inlägg! =) Kul att läsa... Kram

2009-07-14 @ 13:09:25
URL: http://cataztrof.blogg.se/
Postat av: Sara

Tupac sköts 7 gånger inte 5, då han dog. =P

2009-07-14 @ 20:46:39
URL: http://aamorciita.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0